понеделник, 20 април 2009 г.

Размисли и теория на конспирацията ...

Не знаем вече това държава ли е или не?

Убийството на Стоян предизвика голям шум, протести на студентите и ...
... нищо.

Последното което чух е че никой не знае за какво протестира и за какво се бори. Или пък май се бореха няколко групи за различни неща?
Тази вечер бях в студентски град и не видях някакви промени да има. Всичко си е по старому.

Явно ще се забрави ... ;(

След това бе убийството на Радостина. Зверското убийство на Радостина.
Отново медиен шум, шествия ...
И там вече почти няма новини. Дано Господ даде сили на приятелите и роднините и да живеят с болката и да продължат да се борят за правда.

Сега дойде и двойното убийство...
Пак имаме медиен шум но като цяло ми се струва доста по - слабичък. Има новини по темата но общо взето са едни и същи.

Едновременно с това дойде и новината че медиците ни които бяха осъдени и впоследствие спасени (да същите, тези от Либия) са решили да съдят Либия за милиони долари. Това като че ли предизвика по - голям интерес в заспалото ни и претръпнало на убийства общество.

Безсилно общество, болно общесто или може би никакво общество?

Наистина не знам дали искам да политизирам убийствата които се случиха напоследък.
Може и да е съвпадени но първо синът на депутат на СДС (или нещо такова) бе намерен като виновен в убийство, сега синът на депутат на БСП бе намерен за виновен в двойно убийство.

Другото което е малко странно е че родителите на момчето са го склонили да се предаде според медите. Това става в 3 ч. сутринта ден след двойното убийство.
Имаше коментари из интернет че закъснението е било за да имат време да се обадят на висши политици и да попитат дали могат да разчитат на политически чадър.

Нищо от горните теории не е сигурно естествено но е посока в която може да се мисли.

Ето ви няколко теми за размисъл:

1. Едното убийство по някакъв начин дискредитира СДС, другото БСП, има ли връзка?
2. Като че ли не се шуми чак толкова много около двойното убийство. Дали народа не е вече свикнал всеки ден да има новини за зверски убийства на млади хора.
3. Като цяло убийствата започват да приличат на пирамида. След всяко отначало се поражда медиен шум (нормално) и после като че ли утихва. После идва друго и предното като че ли се забравя. Дали няма да бъде осъден поне последния убиец тогава?
4. В нито едно от убийствата (аз поне) не разбрах какво е накарало убиеца да убие. Всички убийци запазват мълчание.
5. Има ли общество в тази държава или не? Запитват ли се хората "Ами ако това беше моето дете"? Ако не - защо не? Уморени са от работа? Тока е по - важен от децата? Чалгата ли е виновна? Учителите с ниски заплати? Отрудените родители?

Няма коментари:

Публикуване на коментар